Gierstschotel met krenten en rozijnen (glutenvrij)

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • 500 ml water
  • 125 ml volle melk
  • 200 gram gierst
  • 25 gram gierstmeel 
  • 75 gram krenten of rozijnen
  • 75 gram amandelen grof gemalen
  • 1-2 eetlepels honing
  • 100 ml room
  • 150 ml karnemelk
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • Zout naar smaak

Bereiden

Meng de melk met het gierstmeel. Breng het water  aan de kook en roer de gierst en het melk, gierst papje er door heen. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken en daarna nog 30 minuten nawellen op een warme plaats. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en breng de  goed op smaak. Giet de nog vloeibare massa in een ingevette ovenschaal en bak deze in 45 minuten. Gaar bij een temperatuur van 200°C.

Tip: lekker met compote.

< terug naar pagina hoofdgerechten