Maïssoep van verse maïs

Ingrediënten (1 liter soep)

  • 2 stuks maïskolven
  • 1 stuks ui
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 eetlepel paprika poeder
  • 7 dl groente bouillon
  • 1 theelepel zout
  • 1 rode paprika
  • 2 stengel verse peterselie
  • 2 eetlepels maïzena
  • eventueel room

Bereiden

Kook de maïskolven in 20 minuten gaar in kokend water en laat deze afkoelen. Snij de ui fijn en de paprika in stukjes. Maak de zaden fijn in een vijzel. Haal de maïs van de korven door een koksmes langs de kern te snijden. Houd daarbij de maïs korf rechtop. Verwarm de ui in de olie en voeg de maïs met de specerijen toe. Smoor dit een paar minuten, maar laat het niet kleuren. Voeg de bouillon toe. Bindt de soep met maïzena (maïzena los roeren met koud water) en breng de soep op smaak. Voeg voor het opdienen de peterselie toe en eventueel de room.

< terug naar voorgerechten