Polenta schotel met wit & groen

Ingrediënten

  • 200 gram polenta
  • 8 dl groente bouillon 
  • 1 stuk ui
  • 2 tenen knoflook
  • 450 gram doperwten
  • 300 gram prei
  • 1 stuks paprika (rood)
  • 2 dl room
  • 100 gram blauwe roomkaas
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel fijne mosterd (blauwe huis)
  • naar smaak: oregano, nootmuskaat, zout en peper

Bereiden 

Breng de bouillon aan de kook en strooi al roerend de polenta erin. Laat dit 5 minuten zachtjes koken en roer regelmatig er door heen. Laat de polenta zo'n 10 minuten warm nawellen.
Snij ondertussen de ui fijn en de gewassen prei in ringen. Neem een pan met een dikke bodem en smoor in de olijfolie de ui zachtjes tot deze licht van kleur is. Voeg daarna eerst het donkergroene van de prei met de paprika toe smoor dit nog even mee. Voeg er volgend de rest van de prei toe samen met de uitgeknepen knoflook en de doperwten. Maak het geheel krachtig op smaak met de mosterd, oregano, nootmuskaat, het zout en peper.  Roer het groente mengsel door de polenta en maak het op smaak af. Vet een ovenschaal in schep de polenta hierin. Verkruimel de blauwe roomkaas met het sesamzaad en strooi dit eroverheen. Laat het geheel nog 10 minuten in een warme oven van 185°C gratineren.
Maak een wortelrauwkost salade erbij voor een evenwichtig maaltijd. 

< terug naar hoofdgerechten