Keukentafelgesprek
Keukentafelgesprek, Het geheim van granen
Het wuivende graan op de akkers in de zomer, daar tussen in de korenbloemen, margrieten en klaprozen.
- Granen als basisvoeding voor ons in deze tijd.
- Welk geheim dragen de granen in zich, voor onze gezondheid
- Hoe bereid je granen dat we de voedingsstoffen optimaal kunnen opnemen
Als natuurvoedingskundige vertel ik over de kwaliteit van voeding met als thema granen. Er is altijd iets te proeven en thee staat klaar. WELKOM
Data:
- ROGGE donderdag 16 mei
- RIJST donderdag 6 juni
Tijd: van 13:30 - 15:00 uur of 19:30 - 21:00 uur
Prijs: € 20,00
Plaats: Ritzema Bosweg 17, Wageningen
Opgeven via het contact formulier
Locatie in Wageningen, goed te bereiken met het openbaarvervoer
Het nieuwe plant-based koken
Wil je iets vaker een volwaardige maaltijd zonder vlees samenstellen, heb je behoefte aan wat variatie of gewoon zin om te kokkerellen? dan is deze plant-based kookworkshop echt iets voor jou!
Aanbod kookworkshops van kookheksen Jeanette & Monique
Tweedaagse kookworkshop met overnachting
Ontbijt, lunch en avondmaaltijd
Ben je een hardcore vegetariër, een echte carnivoor of zit je hier tussenin? Dan is deze plant-based kookworkshop tweedaagse echt iets voor jou!
Na ontvangst en kennismaking met de groep, gaan we rustig van start met de voorbereidingen voor het avondeten. Na het eten volgt het avondprogramma waarin we ons enthousiasme & kennis over natuurvoeding delen en geven we tools om 3 x per dag een volwaardige maaltijd samen te stellen.
In de ochtend beginnen we met het bereiden van een uitgebreid ontbijt, waarna er tijd is voor een wandeling in de mooie omgeving. vervolgens gaan we de keuken weer in voor de lunch. Om 15:00 uur sluiten we deze inspirerende dagen af en hopen we jullie in deze veranderde wereld van eten en drinken nog een keer te ontmoeten!
Nieuwe data volgt. Kan je niet wachten, meld je alvast aan of regel een groep van minimaal 14 mensen.
Inclusief, ontbijt, lunch, diner en overnachting richtprijs € 295,00
Nog vragen! of schrijf je in, stuur dan een bericht via: Contact
Bieten carpaccio
Vegetarisch (vegan) koken, volwaardig en lekker
Sta je met plezier in de keuken en ben je opzoek naar meer creaties en inspiraties in de vegetarische-veganistische natuurvoedingskeuken. Dan is deze workshop echt iets voor jou.
Vegetarisch (vegan) koken, volwaardig en lekker
Op een locatie in de binnenstad van Wageningen, maken we gebruik van de keuken.
Na ontvangst met een hapje en drankje ( non-alcohol) gaan we de keuken in om te gaan kokkerellen.
Op het menu staat o.a.:
- Soep, meer dan water alleen
- Groente van het land, wortel/steel/bloem
- Granen-bonen burger, verassend van smaak
- Nagerecht zoet en verfrissend
- Laat je verrassen
Ik houd rekening met het seizoen en kies graag voor lokale biologische – demeter producten.
Praktische informatie:
Dag: in overleg
Tijd: 16:00-20:00 uur
Prijs: € 95,00 per persoon
Aanmelden Contact
Granen & Peulvruchten
Wanneer je een vegetarische en vegan maaltijden bereid, is het belangrijk te kijken waar je je eiwitten uithaalt. Misschien nog wel belangrijker hoe je de granen en peulvruchten kookt. Dit onderwerp en de keuze van de goede combinaties komen aanbod in de kookcursus 'Vegetarisch koken, hoe doe je dat.'
Deze workshop start in april 2024 en bestaat uit 4 lessen.
Bloeiend boekweit