Natuurvoeding

Natuurvoeding - Vers - Puur - Eerlijk - Lokaal - Regionaal - Biologisch - Dynamisch

Natuurvoeding

Natuurvoeding gaat terug naar de basis: wat is de essentie van gezonde, volwaardige voeding. Steeds meer mensen beseffen welke rol natuurlijke voeding speelt in een vitaal leven. Ze zijn zich enerzijds steeds meer bewust van de invloed die voeding heeft op hoe zij zich voelen en functioneren. Anderzijds speelt ook mee dat natuurlijke voeding het milieu een stuk minder belast en dus duurzamer is. Er worden namelijk uitsluitend natuurlijke bestrijdingsmiddelen ingezet. Verder blijkt dat natuurvoedingsmiddelen ook nog eens smaakvoller en voedzamer zijn. Dat alles samen draagt bij aan een groeiende belangstelling voor én toegenomen kennisbehoefte over wat natuurvoeding is.

 

Seizoensgroenten

 

 

 

 

 

 

 

Eten uit het seizoen en zoveel mogelijk lokaal geteeld.

Seizoen en lokaal

Kies voor voedingsmiddelen van het seizoen die ook nog regionaal en lokaal geteeld zijn, vers van het land. Dan eet je voeding die uit de volle grond komt en niet voeding die boven de grond wordt geteeld. Deze levensmiddelen zijn voller van smaak en kennen een hogere voedingswaarde. Dat betekent dus dat je aardbeien eet in de zomer en niet in de winter.

Puur

Maak zo min mogelijk gebruik van bewerkte producten en voeding waar allerlei (onnatuurlijke) zaken aan zijn toegevoegd. Producten die weinig bewerkingen hebben ondergaan behouden hun voedingswaarde en zijn nog heel. Daarbij geef je je lichaam door voor puur te kiezen de juiste voedingsstoffen. Bovendien kost het verwerken van bewerkte voeding meer energie dan het oplevert.

Biologisch - dynamisch

Kies voor biologisch dynamisch geteelde voeding boven producten die uit biologische landbouw afkomstig zijn. Biologisch dynamische landbouw wil zeggen dat voeding 100% biologisch is. Er wordt gewerkt met een gesloten kringloop waarbij alle benodigde middelen zo veel mogelijk uit het eigen boerenbedrijf komen. Bijvoorbeeld het veevoer voor de dieren verbouwt de biologisch dynamische boer zelf en de mest wordt vervolgens gebruikt voor bemesting van eigen grond.

Natuurvoeding in de keuken, eet meer lef, liefde en levenskracht

Vergeten groenten en granen

De maaltijden bewust samenstellen, zonder kunstmatige toevoegingen en met aandacht bereiden. Ook het eten van vlees en vis wordt beperkt tot enkele keren per week. Zowel bij het avondeten als bij bijvoorbeeld de broodmaaltijd. Ook het terugdringen van het verpakkingsmateriaal is een onderdeel van natuurlijke voeding. Dat geldt eveneens voor voedselverspilling. Dat tracht je zo veel mogelijk te voorkomen.