Krijg beter inzicht wat voeding met mij doet!

Voedingsadvies

Als Natuurvoedingskundige begeleidt ik cliënten en organisaties naar een gezond voedingspatroon die jouw/jullie voedt, verbindt en verblijdt. Ik ben een klankbord en een gids en begeleidt cliënten om bewuste keuzes te maken die leiden tot een gezondheid voor lichaam en geest.

Een voedingsadvies: wanneer en voor wie

Het voedingsadvies is er voor iedereen die iets wilt of moet veranderen aan zijn eetpatroon, maar niet precies weet wat en hoe. Denk aan:

  • problemen door allergieën voor specifieke voedingsstoffen, bijvoorbeeld gluten;
  • ondersteuning van ziekteprocessen en lichamelijke problemen, zoals diabetes en overgewicht;
  • aangeleerde eetpatronen doorbreken, die bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaken.

 

Bartens vol leven, ik eet Demeter producten

Het voedingsadvies in de praktijk

Na het maken van een afspraak, starten we met een intakegesprek in Wageningen of bij je thuis.

Voorafgaand krijg je een vragenlijst opgestuurd over jouw voedings- en leefpatroon, deze vul je in en stuur je terug vooraf aan het intakegesprek. Ook hou je drie dagen een eetdagboekje bij. Tijdens het eerste voedingsconsult neem ik dit met jouw door. Hierdoor krijg ik inzicht in jouw eetpatroon. Ook jij krijgt beter beeld van jouw voeding.

Aan de hand van het voedingsgesprek met jouw en de antwoorden kom ik tot een persoonlijk voedingsadvies. Dit advies neem ik in het tweede gesprek met jouw door. Met dit natuurvoedingsadvies ga jij zelf mee aan de slag.

Voorbeeld van een voedingsadvies: Graag wil ik mijn spijsvertering stimuleren zodat ik voeding weer écht te ga verteren.

 

Het toebereiden van de maaltijd hoort ook bij een advies